Totaalplaatje AED

10 april 2024

AED’s op de bedrijventerreinen

Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. 

Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren. 
 
Tijdens onze AED-check op de bedrijventerreinen merkte we dat veel AED’s helaas nog niet zijn geregistreerd bij het 112 oproepsysteem. Dat is jammer, want zo gaat er soms kostbare tijd verloren bij een hartstilstand. Meldt als bedrijf daarom uw AED aan en help levens redden in jouw omgeving.

Om tot een goede 24/7 AED dekking te komen heeft het Ondernemersfonds Hardinxveld-Giessendam aan meerdere bedrijven een buitenkast geleverd welke middels een pincode is afgesloten. Deze pincode is bij alarmnummer 112 bekend. Bij een oproep wordt de pincode meegegeven aan een burgerhulpverlener die opgeroepen wordt.

Burgerhulpverlener worden en/of AED cursus reanimeren 
Heeft u interesse in het volgen van een cursus reanimeren met AED dan kunt u contact opnemen met Gerda van Rossum van HartslagNu Hardinxveld-Giessendam via mailadres RARossum1965@kpnmail.nl

Met dank aan: Jaco van Milligen, Dick Bovekerk, Louise van Hoften, Arjan Burghout, Adri van Houwelingen, Erik van Noordenne en Arie Slob.

Heeft u een goed plan voor uw gebied? Dien uw aanvraag in

Het Ondernemersfonds ontvangt graag goede initiatieven die voldoen aan de doelstelling van het Ondernemersfonds.