Cultuur

8 juni 2023

Eerste Culturele dag geslaagd!

Hardinxveld-Giessendam kan terugzien op een zeer geslaagde culturele dag. Door een gezamenlijke inzet en een belangeloze deelname van tal van verenigingen, instellingen en personen genoot het publiek 3 juni op meerdere plaatsen van muziek, zang, dans en schilderkunst. Ook was er een kindertheater en een driedaagse pop-up tentoonstelling. 

Op oproepen en persoonlijke benadering kwamen veel positieve reacties. Jenny Hoekwater, de coördinator van de culturele dag, praatte en breide alles aan elkaar, maakte met iedereen afspraken en zorgde dat iedereen een plek in het programma kreeg. Deze coördinatie bleek heel goed te werken en was de basis voor het succes. Er waren tussen 10.00 en 15.00 uur in totaal ruim 35 optredens, uitvoeringen, workshops en meer. Het mooie weer was deze zaterdag een van de meewerkende elementen.

OP MEERDERE PLEKKEN

De dag ging van start met een ontbijt in ’t Hart en in het gemeentehuis en vanaf 10.00 uur was het feest bij ’t Hart, het Raadhuisplein en Den Bogerd. Daar waren aansluitend optredens van zeer diverse aard, alles in het kader van de cultuur. Op enkele andere plekken, zoals Muziekschool De Rover, Servanda, de bibliotheek en in De Koperen Knop was ook het nodige te beleven. Bovendien hingen in winkels e.d. doeken van het museum en van textielkunstenares Teuny Bakker.

HET SMAAKT NAAR MEER 

Deze culturele dag kon worden gerealiseerd door de oprichting van de Stichting Culturele Dag Hardinxveld-Giessendam en de medewerking van het Ondernemersfonds Hardinxveld-Giessendam, de Maatschappelijke Agenda Hardinxveld-Giessendam en de Gemeente Hardinxveld-Giessendam. Redenen voor een groot applaus voor alle deelnemers, allen die het geheel financierden of organiseerden en iedereen die van de dag heeft genoten. In een uitgebreide evaluatie wordt bekeken of iets dergelijks jaarlijkse of misschien tweejaarlijks kan terugkomen.

Bron: Kompas Hardinxveld-Giessendam 
Klik hier voor artikel en korte video

Cultuur 2

Heeft u een goed plan voor uw gebied? Dien uw aanvraag in

Het Ondernemersfonds ontvangt graag goede initiatieven die voldoen aan de doelstelling van het Ondernemersfonds.