Green deal

10 april 2024

NK Tegelwippen - Doe je mee?

Vanuit de Green Deal Nieuweweg worden op verschillende thema’s acties in gang gezet om te verduurzamen. Met het voorjaar op komst gaan we ook aan de slag met het vergroenen en verhogen van de biodiversiteit op het bedrijventerrein.

Op 21 maart 2024 is de actie NK-Tegelwippen weer gestart, zie https://www.nk-tegelwippen.nl/. Hier doet de gemeente Hardinxveld-Giessendam ook aan mee. We gaan hiermee de strijd aan met andere gemeenten om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Elke klinker, tegel, of stelconplaat telt en die zijn er genoeg op Nieuweweg. 

Kies zelf je beplanting
Samen met een ecoloog is een planten-menukaart samengesteld van met name wat lagere beplanting onder te verdelen in stuiken, vaste planten en klimplanten. Deze selectie van planten is goed voor het vergroten van de biodiversiteit. Verder zijn deze planten geselecteerd op robuustheid, onderhoudsvriendelijkheid, klimaatbestendigheid en uiteraard de prijs. Alle in de menu kaart opgenomen planten zijn niet duurder dan 8 euro per stuk.

Kies zelf een stukje op jouw terrein
Heb je een verloren hoekje, ruimte bij de gevel of een bestaand groenstukje wat verbeterd mag worden? Elke tegel die verwijderd wordt, draagt bij aan het verduurzamen van het bedrijventerrein. Je kunt al starten met een klein stukje op je terrein.

Doe je mee?

  • De gemeente zorgt voor het (kostenloos) ophalen van je tegels of stelconplaten.
  • Jij betaalt de kosten voor de aanschaf van de planten. Door deze gezamenlijk in te kopen, houden we de kosten laag.

Interesse?
Wil je meedoen, meer informatie of een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden op jouw locatie? Neem contact op met Mariette van den Heuvel (regieteam Greendeal Nieuweweg) via mariette@futureminded.nl

Heeft u een goed plan voor uw gebied? Dien uw aanvraag in

Het Ondernemersfonds ontvangt graag goede initiatieven die voldoen aan de doelstelling van het Ondernemersfonds.