Taco

4 mei 2023

Ondernemer in beeld

Op donderdag 4 mei zijn Xanthine Jut (Gemeente Hardinxveld-Giessendam) en Monique Walraven (Parkmanager Hardinxveld-Giessendam) op de koffie geweest bij Taco van Dieren, directeur van  Bouwcenter Esselink, gevestigd op Industriestraat 16 op bedrijventerrein De Peulen in Hardinxveld-Giessendam.

Bouwcenter Esselink

De basis van Bouwcenter Esselink bouwmaterialen werd in 1913 gelegd. Cornelis Esselink nam in juli van dat jaar een kleine betonfabriek in Middelharnis over. De naam werd: "Flakkeesche Betonfabriek en Bouwmaterialenhandel C. Esselink". Gedurende de eerste jaren lag de nadruk op de verkoop van betonnen draineerbuizen.

In 1946 kwam Teunis van Dieren, de schoonzoon van Cornelis Esselink, in het bedrijf.

Na gestage groei werden nieuwe panden geopend in oa Middelharnis, Heinenoord, en Hellevoetsluis.

Ook in de regio Rotterdam en Gorinchem groeide het aantal klanten. Om hier verder te kunnen groeien, is in 2022 een nieuwe vestiging in Hardinxveld-Giessendam geopend op bedrijventerrein De Peulen.

Taco van Dieren

Inmiddels is Taco de 4e generatie, zijn overgrootvader was Cornelis Esselink, en zijn opa was Teunis van Dieren. Een prachtig familiebedrijf dus om trots op te zijn, en dat is Taco zeker.

Wat is de kracht van dit 110 jaar oude familiebedrijf? Die ligt vast in de 4 kernwaarden: betrokken, betrouwbaar, duurzaam en positief. Zaken doen op basis van een duurzame relatie met de klant en een gedegen kennis van de bouw en bouwmaterialen. 

Zij zoeken…
Voor op de locatie Hardinxveld-Giessendam zijn ze op zoek naar een commerciele vestigingsmanager, iemand met en groot netwerk in de regio, kent u iemand? Of bent u de gene die ze zoeken? Meld u zich dan?

Foto: helaas was Xanthine al vertrokken maar links Monique en rechts Taco

Taco

Heeft u een goed plan voor uw gebied? Dien uw aanvraag in

Het Ondernemersfonds ontvangt graag goede initiatieven die voldoen aan de doelstelling van het Ondernemersfonds.