09-12-2022

Ondernemersfonds schenkt lokale honing aan De Lange Wei

Dit mooie duurzame project is opgestart door de Biz Nieuweweg. Eerst moesten de volken wennen en produceerden ze geen honing. Maar dit jaar waren de bijen goed in hun hum. De imker kon veel potten honing oogsten.

Deze werden vandaag overhandigd aan De Lange Wei. De imker vertelde over de volken die met 50.000 in een kast leven en vertelde hoe ijverig ze zijn. Ondertussen aten de bewoners heerlijk een beschuitje met de lokale honing. 

Deze honing uit eigen leefomgeving is erg gezond. ‘Bijenantibiotica’ heeft heel goede antistoffen, zeker als je uit regio komt. Zeker in de winter helpt het bij de weerstand. De bewoners van De Lange Wei kunnen voorlopig iedere ochtend honing op brood nemen.

Het betoog van de imker was daarom dat we zuinig moeten zijn op onze bijen. Want naast de heerlijze honing bestuiven ze alle vruchten, bloemen en bomen.
In de winter kruipen ze bij elkaar en houden ze elkaar warm. We hopen dat ze in het voorjaar weer heerlijk rond kunnen vliegen en ons met nog meer honing zullen voorzien.

Heeft u een goed plan voor uw gebied? Dien uw aanvraag in

Het Ondernemersfonds ontvangt graag goede initiatieven die voldoen aan de doelstelling van het Ondernemersfonds.